LASERSKO IZBELJIVANJE ZUBA

beljnje232x236Sve češći razlog zbog koga se pacijenti odlučuju za lasersko izbeljivanje zuba jeste prebojenost zuba. Prebojenost zuba prirodno se javlja sa starenjem, a može biti izazvana i čestom konzumacijom duvana, kafe, čajeva, mogu je izazvati različiti medikamenti koji se koriste u terapiji kanala korena zuba, može nastati usled traume, kao i usled pojave nekrotičnih procesa na pulpi. Primenom antibiotika iz grupe tetraciklina takođe dolazi do prebojenosti zuba, a za prebojenost može biti zaslužna i previsoka koncentracija fluorida u vodi za piće.

Izbeljivanje zuba, kao konzervativna tehnika za ulepšavanje osmeha kojom se postiže svetlija boja zuba, u poslednje vreme stekla je veliku popularnost. Među velikim brojem tehnika izbeljivanja, najpopularnija metoda je lasersko izbeljivanje zuba. Lasersko izbeljivanje zuba spada u ordinacijske tehnike izbeljivanja i poslednjih godina uživa veliku popularnost. Kao aktivni sastojak, za izbeljivanje zuba se koriste gelovi na bazi vodonik-peroksida ili karbamid-peroksida, a laser deluje kao katalizator kod reakcije gela sa zubnom strukturom, oslobađajući uz pomoć zraka određene talasne dužine slobodne radikale kiseonika. Dakle, laser se koristi za aktivaciju gela za izbeljivanje i poboljšanje njegovog učinka. Kombinacijom ove dve komponente, idealnog izvora energije, sa jedne strane i određene koncentracije gela za izbeljivanje, sa druge strane, zadovoljeni su svi kriterijumi potrebni za postizanje dobrih rezultata.
Lasersko izbeljivanje zuba je bezbedna metoda, pouzdana i verovatno i najbrži i najefikasniji način za postizanje prirodno bele boje zuba.
Za najbolje rezultate preporučujemo od tri do pet tretmana po 20 minuta. Tretmani se rade sa razmakom od 7 do 10 dana. Vaši zubi će biti izbeljeni u približno dve do četiri nijanse po jednoj aplikaciji.Najbolji rezultati postižu se kod izbeljivanja žućkasto, braon ili oranž prebojenih zuba. Kod sivkaste prebojenosti zuba, prebojenosti izazvane fluorozom ili upotrebom tetraciklina, izbeljivanjem se postižu dobri rezultati, ali te promene nisu toliko izražene kao u drugim slučajevima. Treba napomenuti, da se boja starih zubnih ispuna ne može promeniti izbeljivanjem i nakon procedure, često je neophodno zameniti postojeće ispune novim, uz usklađivanje boje.
Važno je znati da nakon završenih tretmana beljenja zuba, tokom vremena pigmenti iz hrane, pića ili duvana mogu ponovo prebpjiti zube. Kod većine pacijenata efekti će trajati od jedne do dve godine. Kafa, crno vino, cigarete, koka kola i ostala obojena pića smanjuju efekat izbeljivanja zuba, te ih posle svakog tretmana treba izbegavati bar  72 časa.

CENE TRETMANA:

Na svaki uplaćeni paket od 3 tretmana 20% popusta

Lasersko izbeljivanje zuba 3.000,00

Leave a Reply