DERMAROLLER

pack-imatge

DERMA ROLLER je specijalni aparat, veličine dlana, koji se sastoji od drške i valjka na njenom vrhu. Valjak je prekriven sterilnim, iglicama od titanijuma (192 iglice poređane u 7 redova). Njihova veličina varira od 0,5 do 2,5 mm. Koja će se dužina iglica koristiti zavisi od tipa kože, problema koji se rešava, efekta koji želimo da postignemo, i sl.

Kod nas još nedovoljno poznat, dermaroler je poslednjih nekoliko godina izuzetno popularan tretman u celom svetu, zbog brojnih prednosti u odnosu na neke druge tretmane lica.

U pitanju je tretman kojim se prelaskom dermarollera preko kože izazivaju mehanička mikro oštećenja kože čime se stimuliše njena regeneracija i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea.

Njegova upotreba predstavlja novu, minimalno invazivnu tehniku kojom se prirodno podiže nivo kolagena u koži, pa se naziva još i KOLAGEN INDUKCIONA TERAPIJA.

Cilj delovanja KOLAGEN INDUKCIONE TERAPIJE je stimulisanje tela da proizvodi kolagen. To se postiže izazivanjem mikrotrauma u koži (dermis) čime dolazi do aktiviranja procesa samozalečenja te do povećane proizvodnje fibroblasta, koji se pretvara u kolagena i elastična vlakna tj. dolazi do stvaranja novog kolagena. Ovaj proces naziva se neo- kolagenoza. Klinički je potvrđeno da se nivo kolagena povećava za 100%.

Istovremeno se povećava snadbevenost kože krvlju stvaranjem novih kapilara- neo-angiogeneza.

Još jedan od pozitivnih efekata DERMA ROLLER-a je i pojačana penetracija preparata koji se nanose na kožu ( i do 40 puta), pa se dermaroler i mezoterapija neretko kombinuju u korektivnim i antiejdžing paketima.

Za postizanje punog efekta terapije potrebno je da prođe određeno vreme, jer je telu potrebno vreme da stvori novi kolagen ali su prvi rezultati vidljivi već nakon 7 do 10 dana.

Indikacije za primenu kolagen indukcione terapije

  • Bore – duboke i pliće bore, fine linije, bore smejalice (bore oko očiju), na obrazima, nazo-labijalne, bore između obrva, na čelu, vratu, dekolteu, šakama…
  • Ožiljci – od akni, proširene pore, ožiljci nastali nakon opekotina, boginja, hirurških intervencija, povreda…
  • Strije – na stomaku, bokovima, butinama, zadnjici, na leđima, nadlakticama…
  • Celulut – mogu se tretirati butine, bokovi, zadnjica, stomak, nadlaktice.
  • Stomak – opuštena, „smežurana“ koža.
  • Rejuvenacija kože oštećene suncem
  • Hiperpigmentacije – postinflamatorne (od akni), pigmentacije nastale usled hormonalnog disbalansa (melasma), „staračke“ pege, kao posledica oštećenja kože uv zracima…
  • U zavisnosti od tipa kože, intenziteta promena, vrste problema koji se rešava, regije koja se tretira…a da bi se postigli maksimalni rezultati, potrebno je uraditi 3 do 4 vezana tretmana u razmaku od 4 do 6 nedelja.

Kako izgleda procedura?

Tretman počinje detaljnim čišćenjem i dezinfekcijom lica i nanošenjem anestetske kreme. Kada anestetik u potpunosti počne da deluje DERMA ROLLER-om se prelazi preko tretirane regije u različitim pravcima. Sama procedura je više neprijatna nego bolna. Nakon toga, u zavisnosti od potreba samog klijenta kao i od efekta koji želimo da postignemo, dodaju se različite aktivne supstance čiji je sastav krajnje individualan. Procedura traje od 15 do 60 minuta.

Kao propratni fenomeni ove procedure javljaju se crvenilo, različitog intenziteta (od bledo roze do jarko crvenog), u trajanju od 24 do 48 h, kao i blag otok koji se povlači za nekoliko časova.

ŠTA SU ZAPRAVO DERMAROLERI ZA LICE?

Dermaroler je poslednjih nekoliko godina izuzetno popularan tretman u celom svetu ali i kod nas, zbog brojnih prednosti u odnosu na neke druge tretmane lica. Dermaroler je pravo rešenje za Vas, ukoliko se pitate kako da efikasno, trajno i gotovo bezbolno uklonite neestetske pojave poput ožiljaka, proširenih pora i tragova starenja na svom licu.

KAKO FUNKCIONIŠE DERMAROLER?

U pitanju je tretman kod koga se istoimenim sredstvom izazivaju mehanička mikro oštećenja kože. Time se stimuliše regeneracija i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea. Istovremeno se formiraju pore koje omogućavaju prodor mezoterapeutskih preparata u odgovarajuće slojeve kože, pa se dermaroler i mezoterapija neretko kombinuju u korektivnim i anti ejdžing paketima.

“PIXEL PEEL” – SINERGIJSKO DEJSTVO DERMAROLERA

Višegodišnje iskustvo i praksa su pokazali da se izuzetni rezultati u tretiranju ožiljaka i podmlađivanju kože lica postižu kombinacijom dva tretmana – dermarolerom i hemijskim pilingom. U Anti Aging Studiju radi se specijalan tretman “Pixel peel” u kome se upravo kombinacijom ova dva tretmana postiže sinergijski učinak, zahvaljujući kome se koža još efikasnije regeneriše.

Kolagen indukciona terapija – dermaroler

Šta je kolagen indukciona terapija?
Terapija kojom se podstiče stvaranje sopstvenog vezivnog tkiva u dubljim slojevima kože-dermisu, uz održavanje protektivne barijere kože – epidermisa. Ovaj efekat se postiže penetracijom mikroigala (sa dermarolera) u kožu koje izazivaju mikrotraume u dubokim slojevima praćenih normalnim zarastanjem tkiva u sklopu kojeg je i formiranje kolagena. Koža postaje glatka, voluminoznija i zategnutija, a pigmentacije vremeno izblede.

 

Koje su prednosti terapije dermarolerom?
Manje je agresivan od lasera i hemijskih pilinga kojima se postižu dobri rezultati ali se vremenom istanjuje epidermis i dermalne papile koje mogu imati za posledicu suvu i izboranu kožu.
Ovaj tretman podstiče regenerativno zarastanje i oslobađanje faktora rasta uz formiranje kolagena tip III ili zdravog kolagena; za razliku od kolagena tip I koji se stvara u sklopu ožiljavanja pri oštećenom epidermisu.
Terapija dermarolerom je bezbedna i efektivna.

U Centru za negu lepote Taboo koristimo isključivo sterilne serume vodeće španske laboratorije BCN i Fusion.

Cena tretmana je od 3.000 do 5.000 dinara u zavisnosti od regije koja se tretira i problema koji se rešava.

http://mezoestetika.com/derma-roller/