STRIJE

images30Strije su lako prepoznatljive roze ili beličaste, smežurane linije na pojedinim delovima našeg tela. Površni sloj kože je nepromenjen dok je u dubljim slojevima, kolagen i elastin koji našoj koži daju čvrstinu i elastičnost, postao tanak i iskidan. To su trajno iskidana vlakna kolagena i elastina.

U početku, strije su crvenkaste, jer se u iskidanom tkivu provide krvni sudovi a tokom vremena krvni sudovi se kontrahuju i strije dobijaju beličastu boju i nešto manji obim.

Kako nastaju strije?

  • Često nastaju u trudnoći na grudima i stomaku. Razlog je uglavnom hormonski, obzirom da tokom trudnoće hormoni imaju ulogu da razmekšaju kolagen kako bi se tkivo lakše rastezalo prilikom porodjaja.
  • Odredjene žene imaju slabiji kolagen od drugih, pa tako neke žene u trudnoći dobijaju strije a neke ne.
  • Bodibilderi često imaju strije zbog uzimanja preparata sa steroidima.
  • Adolescenti tokom rasta dobijaju strije zbog povećane produkcije hormona rasta i intenzivnog rastezanja kože.
  • Velike oscilacije u težini prave veliki hormonalni disbalans i utiču na kidanje tkiva.

Kako sprečiti nastanak strija?

Nikako. Sve kreme i losioni koji se nalaze na tržistu nisu dokazane kao delotvorne. Strije su trajno stanje ali nakon pojavljivanja prolaze kroz period remodeliranja kože čime se one spontano smanjuju do jednog trajnog nivoa. Kremovi sa kokosovim uljem su najprepisivaniji u svetu, možda vredi pokušati za prevenciju.

Mezoterapijom protiv strija?

Mezoterapija sama ili uz pilinge i druge metode najefikasnij rešava strije.Rezultat-poboljšanje izgleda strije se vidi posle prve mezoterapije, kad su u pitanju novonastale strije, ali sa starijim strijama je potrebno više strpljenja.

Kakve rezultate očekivati od tretmana?

Ukoliko očekujete napredak u izgledu i kvalitetu kože na kojoj se nalaze strije nećete biti razočarani tretmanima.

Nažalost, danas se plasira informacija da se strije leče u potpunosti i da je moguće postići da se uopšte ne primećuju. Takva tvrdnja je netačna. Do danas su savladane isključivo tehnike kojima se izgled strija može popraviti.

CENA TRETMANA:

Na svaki uplaćeni paket od 5 tretmana 20% popusta

Mezoterapija tela- strije 3.000,00

Leave a Reply