KAVITACIJA

Kavitacija je veoma uspešna i bezbedna metoda u borbi protiv lokalizovanih masnih naslaga i celulita koja je sa razlogom veliki hit u svetu kao i kod nas. Aktivnost koja se ovim aparatom vrši na ljudski organizam može se definisati kao lipoliza putem lokalne ultrazvučne kavitacije.Pruza odlične rezultate za jako kratko vreme i to sa željenih i kritičnih regija kao što su butine , gluteus, “jahaće pantalone”, kolena , nadlaktice, stomak…kao i smanjenje celokupnog obima tretirane regije. Tretmani su potpuno bezbedni i bezbolni i alternativa su hirurškoj liposukciji jer se u samo jednom tretmanu gubi 1-6cm u obimu, zavisno od godina i metabolizma klijenta kao i od tipa masnih naslaga.

253215_231471206977406_1785135111_n

 

Kavitacija ćelija je metoda parcijalnog ukljanja masnih naslaga i celulita ultrazvukom. To je neinvazivna i bezbolna terapija koja omogućava brzo, sigurno i efikasno preoblikovanje tela. Razbijanje masnih naslaga u potkožnom tkivu direktno rezultuje smanjenjem obima tretiranog dela tela. Važno je napomenuti da se kavitacijom uništavaju lokalizovane masne naslage i da to nikako nije metoda za rešavanje problema preterane gojaznosti.

index8

Kako deluje ultrazvučna kavitacija?
– Ultrazvučnim talasima precizno utvrđene frekvencije i snage deluje se isključivo na masne ćelije u potkožnom tkivu. U trenutku kada se u ćelijama nakupi dovoljna energija, one se rasprskavaju, njihova membrana puca, a masnoće se izlivaju u međućelijski prostor. Time se trajno uništavaju masne ćelije i smanjuje se njihov ukupan broj u tkivu.

Sadržaj masne ćelije se putem limfnog sistema odnosi iz međućelijskog prostora i dalje putem cirkulacije dolazi do jetre gde se masti razgrađuju na isti način kao i masnoće unešene ishranom. Neke fragmente razložene masnoće (lipoproteini) potrebno je potrošiti i putem fizičke aktivnosti i na taj način ih ukloniti iz cirkulacije. Energija ultrazvučnog kavitacionog talasa se tokom tretmana koncentriše na tačno odredjenu dubinu u tkivu i selektivno tretira samo masne ćelije tako da okolno tkivo , nervi , kosti , misići, krvni sudovi… ostaju netaknuti.

index5Koje problematične zone se najefikasnije tretiraju?
– Tretman kavitacije nije namenjen generalnoj redukciji telesne težine već redukciji lokalnih masnih naslaga. Praksa je pokazala da tretiranje stomaka i unutrašnje strane butine i kolena daje najbolje rezultate, mada ni rezultati na kukovima, gluteusima i rukama ne zaostaju po kvalitetu.

Tretman kavitacije je posebno namenjen za:

  1. preoblikovanju lokalizovane masnoće(stomak, kolena, bokovi, zadnjica,ruke)
  2. smanjenju naslaga celulita
  3. reaktivaciji lokalne cirkulacije i ishrane kože
  4. poboljšanju kvaliteta kože i vezivnog potkožnog tkiva.

Ovom metodom uspešno se tretiraju regije kao što su stomak, zadnjica, bedra,   bokovi, unutrašnje strane kolena, nadlaktice i slično.

Koliko tretmana je potrebno ?
– Broj tretmana je individualan i zavisi od veličine i strukture masnih naslaga. Dugotrajnije i tvrđe masne naslage potrebno je tretirati više od mekanih. Najčešće su potrebna pet do deset tretmana a rezultati su uglavnom vidljivi već nakon prvog.

index11Budući da organizmu treba vremena da preradi i eliminiše oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana treba biti najmanje 5 do7 dana.Vreme trajanja tretmana je maksimalno 50 min. Mogu se tretirati i dve regije tela u toku sedmice ali vremenski minimum izmedju dva tretmana je 48h a vreme izmedju dva tretmana iste regije je 7 dana.Preporučljivo je ponavjati tretman svakih mesec dana, kako bi se održao postignuti rezultat. Za vreme trajanja tretmana a radi postizanja boljih rezultata preporučljiv je veći unos tečnosti (3 do 5 litara dnevno) i povećana fizička aktivnost.

Usled razvijanja toplote pri ovoj metodi, ali i zbog efekta trenja dolazi do blagog zagrevanja kože na mestu dodira sa sondom aparata, pa je za vreme postupka kavitacije moguće osetiti blago peckanje i toplotu na tretiranom delu tela. Neposredno nakon  tretmana moguća je pojava blagog crvenila koje prolazi u roku od 2-72 sata.

Koliko je efikasna kavitacija i koliko su rezulatni trajni?
– U redukciji lokalnih masnih naslaga i estetske korekcije tretiranog područja apsolutno je efikasna. Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana, jer dolazi do smanjenja obima tretiranog područja od 2 do 4 cm. Rezultati tretiranog područja su trajni ako se održava približna telesna težina.

Da li postoje neki neželjeni propratni efekti i ko ne sme da radi kavitaciju?
– Propratni efekti ne postoje, a kavitaciju ne mogu raditi osobe sa povišenim holesterolom i trigiceridima, trudnice, osobe koje imaju oboljenja jetre, tumore, kožne bolesti i otvorene rane, smanjenu bubrežnu funkciju, epilepsiju, hemofiliju, metalne implatante i pace maker.

Mogu li i muškarci da računaju na dobre rezultate ?
– Prema našem iskustvu, kod muškaraca dolazi do bržih i boljih rezultata. Masne naslage na bočnom trbušnom zidu koje se jako teško skidaju vežbama, kavitacijom se mogu ukloniti.

Da li tretman kavitacije zrači ili ne?
Kavitacija je fokusirani talas ultrazvučne energije i ne postoji bilo kakvo zračenje u radioaktivnom smislu. Ultrazvučna terapija je jedan od osnovnih oblika lečenja u fizikalnoj medicini utvrđen pre više decenija i, osim blagotvornih terapijskih efekata duboke tkivne mikromasaže, nema nikakvih nuspojava.

index15Ako upornim dijetama i vežbanjem, ne uspevate se oslobodite masnih naslaga na pojedinim delovima tela : na stomaku, bedrima, bokovima, nadlakticama ; onda je kavitacija pravi izbor za vas.

 

images2

CENE TRETMANA KAVITACIJE :

Na svaki uplaćeni paket od 5 tretmana 20% popusta

Kavitacija stomaka 3.000,00

Kavitacija butine i gluteus 3.000,00

Kavitacija potkolenica 2.000,00

   Kavitacija nadlaktice 2.000,00

salon150w_vacuum_and_cavitation_slimming_machine_liposuction_Free_Shipping_1156_0_1301306411

Leave a Reply