TRAJNA EPILACIJA ŽENE

images13SHR radi na principu postepenog zagrevanja dermisa do temperature koja efikasno oštećuje folikul dlake i sprečava ponovni rast, bez ikakvih štetnih posledica po okolno tkivo. SHR kombinuje visoku srednju snagu, nisku gustinu protoka, i visoku frekventnost, postepeno povećavajući temperaturu folikula dlake nadodavanjem pulsacija lasera.
SHR postepeno zagreva kožu sve dok se ne dostigne potrebna kumulativna energija u korenu dlake. Ne izlažući koren dlake ni jednom jedinom pulsu visoke energije, SHR ne uzrokuje traumu kože sa višom koncentracijom melanina, što ovu metodu čini jednom od najpouzdanijih i najefikasnijih opcija laserskog uklanjanja dlaka za osobe sa tamnom puti. Štaviše, SHR tretman se može sprovoditi u bilo koje doba godine, pošto je izlaganje suncu manje štetno za kožu koja je tretirana SHR metodom.
Bol pri laserskom SHR uklanjanju dlaka zavisi od količine energije kojoj se koža izlaže pri svakom laserskom pulsu. Pošto se područja koja sadrže hromofore (koren i bulbus) uništavaju na temperaturama od 50°C – 60°C, stepen neprijatnosti zavisiće od načina na koji energija dostiže ovu temperaturu.
Tradicionalne metode visokog zagrevanja efikasno podižu temperaturu područja korena, bulbusa i okolnog tkiva na terapeutsku, ali uzrokuju intenzivni bol zbog visoke energije pojedinačnog pulsa. SHR tehnologija upotrebljava nisku gustinu protoka energije, visoku srednju snagu i super brze pulseve u kombinaciji sa tretmanom koji se vrši prema koordinatnoj mreži. SHR se ne fokusira samo na melanin kao primarnu hromoforu (biološki aktivni molekuli kože). Umesto toga, SHR se bazira na postepenom povećavanju temperature subdermalnog (podpovršinskog) sloja kože kontinuiranim pomeranjem laserske glave preko tretiranog područja (In-Motion, ili u pokretu).
SHR podiže i održava temperaturu do 45°C-50°C, držeći toplotu duži vremenski period čime inhibira okolne biološke markere (poput stem ćelija i enzima) za trajnu redukciju dlakavosti, istovremeno održavajući prijatnu temperaturu na površini kože.
SHR tehnologija predmet je brojnih stručnih izveštaja, članaka i drugih profesionalnih studija. U studijama koje porede SHR sa drugim IPL i laserskim tretmanima za uklanjanje dlačica, potvrđeno je da je SHR tretman značajno manje bolan, mnogo efektivniji i bez neugodnih nuspojava kod klijenata tamnije kože.
Melanin je kod osoba sa tamnijim tenom eksponencijalno senzitivniji na toplotu pri IPL i laserskom tretmanu. Tokom SHRtretmana, folikuli dlake se uništavaju, ne jednim pulsom visoke energije, već repetitivnom primenom pulseva niske gustine protoka – čime se eliminiše senzacija bola, a melanin ne izlaže istom tipu traume kao kod tradicionalnih IPL i lasera za uklanjanje dlačica.
Višestruki pulsevi ( do 10 pulseva u sekundi ) podižu temperaturu dermisa na nivo potreban za sprečavanje rasta dlake. SHR tehnologija obezbeđuje podizanje temperature dermisa iznad 42°C (radi efektivnog uklanjanja dlaka) ali ne iznad 50°C, što može da uzrokuje bol, opekotine i trajnu diskolorizaciju kože.
Dakle, klijenti tokom laserskog SHR tretmana osećaju samo blagu i prijatnu toplinu.

 index19

Važno je znati da se 15 dana pre tretmana laserom dlake ne smeju : izbeljivati, čupati pincetom i depilirati voskom da se ne bi oštetio koren dlake. U toku pripreme za tretman i za sve vreme trajnanja tretmana, dlačice se mogu uklanjati samo sa površine kože (makazicama, brijačem ili depil kremom). Na tretman je potrebno doći sa maljama koje su duge oko 1 mm. Ovom metodom se mogu tretirati praktično svi delovi tela, osim predela oko samih očiju. Za ovu metodu ne postoje apsolutne kontraindikacije.

Ko su kandidati za trajnu epilaciju?

Kandidati su ljudi od adolescencije do starije životne dobi, i žene i muškarci (sa prevagom žena), većinom pacijenti sa prekomernom maljavošću (med. indikovani), ali i pacijenti sa neželjenom maljavošću (estetski).

Koliko je tretmana potrebno i da li su tretmani bolni?

Potrebno je minimum 3 tretmana, a prosek dolaženja je 5-7 puta sa razmakom između prva tri tretmana  meseca a nakon toga tretmani se rade u razmaku od dva meseca, ali samo ako je sve u redu sa hormonskim statusom, ako klijent nije na nekoj ozbiljnoj terapiji i ako ne koristi fotosenzitivne preparate. Pri  tretmanu se može osetiti peckanje, jače ili slabije u zavisnosti od dela tela i gustine folikula na istom, kao i od individualnog praga osetljivosti.

Da li ima neželjenih efekata i da li je procedura bezbedna po zdravlje?

Ne postoje apsolutne kontraindikacije, nema neželjenih efekata. Metoda je lokalna i potpuno bezbedna po zdravlje (moguća je primena metode i kod žena u  trudnoći).

images14ZAPAMTITE!!!

  • Epilacija laserom je medicinski najsavršenija, najjednostavnija, najefikasnija, najmanje bolna,najjeftinija i najtrajnija metoda danas dostupna u svetu!
  • Najbolji rezultati se postižu kod osoba koje imaju tamne, jake  dlake i  svetlu kožu, hormonski balans i pozitivan genski status.
  • Oko 15 dana pre prvog tretmana laserom, dlake se ne smeju izbeljivati, čupati pincetom niti depilirati voskom (da bi se postigao maksimalan efekat)!
  • Posle prvog tretmana i izmedju sledećih, nikada više se dlake ne smeju izbeljivati, čupati pincetom niti depilirati voskom!
  • Pre laserskog tretmana ne smeju se koristiti preparati koji sadrže derivate A-vitaminske kiseline (retin-A), AHA kiseline, jaki vitaminski kompleksi, kao i sredstva koja iritiraju kožu. Sve to spada ufotosenzitivne preparate koji mogu dovesti do neželjene reakcije kože!

images10Prednosti epilacije laserom su mnogostruke:

Trajnost

Sa pet do šest tretmana laserom se trajno oslobađate neželjenih dlačica dok postupak sa voskom morate stalno ponavljati na 20 – 30 dana.

Isplativost

U prvom momentu deluje da je depilacija voskom finansijski povoljnija ali ako saberete koliko godišnje dajete na depilaciju shvatićete da za dve godine stalnih depilacija potrošite više novca nego za sva šest tretmana laserom koji će vam trajno rešiti problem kako rasta dlaka tako i pojave uraslih dlačica.index17

Komfor

Depilacija je mnogo bolnija metoda od laserske epilacije koja je u nekim regijama potpuno bezbolna, a u osetljivim regijama, kao što su nausnice, brada i prepone izaziva samo blago peckanje.

Rizici trajne laserske epilacije

Najveća prednost laserske epilacije je što ne postoje nikakvi rizici kod njene primene. Depilacija voskom nosi rizik od infekcije ili iritacije kože, a laserom je taj rizik isključen.

images27Ograničenja i bezbednost tretmana laserom za epilaciju

Laserom se mogu tretirati sve regije lica i tela osim regije oko očiju(obrve se ne mogu tretirati laserom ). Pacijenti često imaju dilemu da li je bezbedno raditi regiju pazuha i prepona zbog žlezda koje su prisutne u toj regiji. Potpuno je bezbedno jer laserski zrak prodire samo nekoliko milimetara u kožu, a žlezde se nalaze na znatno većoj dubini od nekoliko santimetara i ostaju netaknute pri epilaciji.

Urastanje dlačica i folikulitis

Laser je nezamenljiv za rešavanje problema urastanja dlačica, što često dovodi do upale folikula – korena dlačica sa formiranjem gnojnih čireva po koži koji ostavljaju ružne fleke, a nekada kad su veće promene, najčešće u preponama čak se moraju i hirirški lečiti…

 

CENOVNIK

Laserska epilacija žene

CENA UKLJUČUJE PAKET od 5 TRETMANA

Celo telo 80.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :20.000,00)

 

Nausnice 5.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :1.500,00)

Brada 6.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :1.800,00)

 

Celo lice 15.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :3.900,00)

 

Čelo 5.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :1.500,00)

 

Obrazi 5.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :1.200,00)

 

Podbradak 6.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :1.800,00)

 

Podbradak i brada 8.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :2.100,00)

 

Vrat- prednji deo 7.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :1.900,00)

 

Podlaktice 8.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :2.000,00)

 

Nadlaktice 8.500,00 (cena pojedinačnog tretmana :2.200,00)

 

Cele ruke 15.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :3.800,00)

 

Pazuh 12.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :3.200,00)

 

Linija na stomaku 5.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :1.800,00)

 

Ceo stomak 12.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :3.200,00)

 

Zadnjica 10.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :2.800,00)

 

Prepone 15.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :3.900,00)

 

Bikini (stidne regije) 18.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :4.500,00)

 

Donji deo nogu 16.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :4.000,00)

 

Gornji deo nogu 18.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :4.500,00)

 

Cele noge sa plitkim preponama 40.000,00 (cena pojedinačnog tretmana :10.000,00)


sertifikat jelena faceprincess-ipl-shr-m

Leave a Reply