TRAJNA EPILACIJA SHR

index16index12SHR radi na principu postepenog zagrevanja dermisa do temperature koja efikasno oštećuje folikul dlake i sprečava ponovni rast, bez ikakvih štetnih posledica po okolno tkivo. SHR kombinuje visoku srednju snagu, nisku gustinu protoka, i visoku frekventnost, postepeno povećavajući temperaturu folikula dlake nadodavanjem pulsacija lasera.
SHR postepeno zagreva kožu sve dok se ne dostigne potrebna kumulativna energija u korenu dlake. Ne izlažući koren dlake ni jednom jedinom pulsu visoke energije, SHR ne uzrokuje traumu kože sa višom koncentracijom melanina, što ovu metodu čini jednom od najpouzdanijih i najefikasnijih opcija laserskog uklanjanja dlaka za osobe sa tamnom puti. Štaviše, SHR tretman se može sprovoditi u bilo koje doba godine, pošto je izlaganje suncu manje štetno za kožu koja je tretirana SHR metodom.
Bol pri laserskom SHR uklanjanju dlaka zavisi od količine energije kojoj se koža izlaže pri svakom laserskom pulsu. Pošto se područja koja sadrže hromofore (koren i bulbus) uništavaju na temperaturama od 50°C – 60°C, stepen neprijatnosti zavisiće od načina na koji energija dostiže ovu temperaturu.
Tradicionalne metode visokog zagrevanja efikasno podižu temperaturu područja korena, bulbusa i okolnog tkiva na terapeutsku, ali uzrokuju intenzivni bol zbog visoke energije pojedinačnog pulsa. SHR tehnologija upotrebljava nisku gustinu protoka energije, visoku srednju snagu i super brze pulseve u kombinaciji sa tretmanom koji se vrši prema koordinatnoj mreži. SHR se ne fokusira samo na melanin kao primarnu hromoforu (biološki aktivni molekuli kože). Umesto toga, SHR se bazira na postepenom povećavanju temperature subdermalnog (podpovršinskog) sloja kože kontinuiranim pomeranjem laserske glave preko tretiranog područja (In-Motion, ili u pokretu).
SHR podiže i održava temperaturu do 45°C-50°C, držeći toplotu duži vremenski period čime inhibira okolne biološke markere (poput stem ćelija i enzima) za trajnu redukciju dlakavosti, istovremeno održavajući prijatnu temperaturu na površini kože.
SHR tehnologija predmet je brojnih stručnih izveštaja, članaka i drugih profesionalnih studija. U studijama koje porede SHR sa drugim IPL i laserskim tretmanima za uklanjanje dlačica, potvrđeno je da je SHR tretman značajno manje bolan, mnogo efektivniji i bez neugodnih nuspojava kod klijenata tamnije kože.
Melanin je kod osoba sa tamnijim tenom eksponencijalno senzitivniji na toplotu pri IPL i laserskom tretmanu. Tokom SHRtretmana, folikuli dlake se uništavaju, ne jednim pulsom visoke energije, već repetitivnom primenom pulseva niske gustine protoka – čime se eliminiše senzacija bola, a melanin ne izlaže istom tipu traume kao kod tradicionalnih IPL i lasera za uklanjanje dlačica.
Višestruki pulsevi ( do 10 pulseva u sekundi ) podižu temperaturu dermisa na nivo potreban za sprečavanje rasta dlake. SHR tehnologija obezbeđuje podizanje temperature dermisa iznad 42°C (radi efektivnog uklanjanja dlaka) ali ne iznad 50°C, što može da uzrokuje bol, opekotine i trajnu diskolorizaciju kože.
Dakle, klijenti tokom laserskog SHR tretmana osećaju samo blagu i prijatnu toplinu.

ZAKAŽITE SVOJ TRETMAN!!!

tel:061/162-47-37

 

Leave a Reply