FIBRO TONE

fibromialgijaFibromialgija je poremećaj koji izaziva hronični bol i zamor koji se odslikava u osetljivosti i bolovima u mišićima kao i lošem kvalitetu spavanja. Ostali simptomi koji se takode vezuju za fibromialgiju su i iziritirana creva, često uriniranje, jutarnja zgrčenost, anksioznost, glavobolja, ukočenost i peckanje. Posle odredenog vremena, svaki pacient sa hroničnim bolovima je podložan depresiji, pogotovo ako nedovoljno spavaju, stoga depresija je propratno stanje do koga može doći posle odredenog vremena. Najviše pate osobe ženskog pola. U cilju da se dijagnoza tačno postavi pacijent mora da ima 11 od 18 osetljivih tačaka, da ima bol u sva četiri kvadranta tela i poremećen san minimum tri meseca. Mnogi ljudi su dobili dijagnozu bez da su prethodno bili podvrgnuti ovim kriterijumima, te ih najverovatnije i nemaju. Veoma je bitno pronaći doktora koji zna kako da pravilno postavi dijagnozu pošto ce pristup biti značajno drugačiji ako pacijent ima samo miofacijalni bol ili depresiju.

Iako postoji bol, ovo nije inflamatorni poremećaj. Većina standardne krvi radi normalno i stvarni uzrok i patologija ostaju nepoznati. Pacijenti koji imaju fibromialgiju neko vreme ce imati hormonske promene koje se mogu otkriti u krvi. Uobičajene promene uključuju smanjivanje DHEA, odnosno smanjivanje testosterona i promena nivoa koritzola. Kortizol ce vremenom biti smanjen pošto oni imaju neuravnoteženost u njihovoj hipotalamus-hipofiza-nadbubrežnom spoju koja će na kraju dovesti do hipoadrenije. Medutim, u početku možete očekivati da vidite povećanje kortizola na račun bola.

Sa ciljem da se adekvatno odredi uzrok fibromialgije, veoma je bitno biti svestan postojanja 5 različitih tipova i takode treba utvrditi kom tipu pacijent pripada kako bi se obezbedio adekvatan tretman. U tih 5 tipova spadaju: povrede vrata, genetika, toksičnost, stres, imunologija i vi takode možete videti kombinaciju svih ovih tipova.

 

Masaža je mač sa dve oštrice za  ljude koji boluju od fibromialgija. Oni mogu dosta da dobiju od mišićne stimulacije i relaksacije ali previše pritiska će ih takode naterati da planu. Zato je mezoterapijski tretman fibro tone savršen izbor za ljude koji imaju ovakav problem.

CENA TRETMANA:

Na svaki uplaćeni paket od 5 tretmana 20% popusta

Fibro tone

Lečenje fibromijalgije 3.000,00

Lečenje bolova u mišićima 3.000,00

Leave a Reply